Gjør det riktig - med en gang!

May 18, 2017

Vi får en del spørsmål om vedtektene våre. Noen spørsmål er av oppklarende karakter, andre er mer utfordrende - fordi det kan finnes smutthull og noen er preget av tidens løp - kanskje må vedtektene endres for å tilpasses ny tid?

 

Uansett er vedtektsendringer noe som må avklares på generalforsamlinger - og nøye diskuteres før endringer gjøres. BB11-klubbens styre er opptatt av at eventuelle endringer ikke skal være prisdrivende og at eventuelle smutthull ikke skal kunne gi konkurransefordel.

Her om dagen leste jeg litt om BB11`n og klubbens historie hvor bl.a Kjell K Aas er en av forfatterne - der stod det om generalforsamlingens vedtak i 1962 hvor det ble bestemt at det under regatta skulle være: dregg på minimum 8 kg, dreggtau 20 m, fangline - 10m, åre, redningsvest, pøs. Disse reglene er også gjeldende i 2017!​

I dag diskuteres det ofte hvorfor dregg osv. skal være ombord? Og - joda - det er vel ikke mange av oss som har brukt dreggen, men vedtaket bærer litt historie med seg fra den gangen det var vanlig å seile langs kysten for å delta i regatta. Da var utvilsom dreggen nyttig. Og; kanskje er noen slike vedtak verdt og føre videre i en veteranbåt som BB11`n faktisk er. Visste du at du forresten har lov til å kaste dregg under seilas? Dersom vinden løyer og du risikerer å drive med strømmen feil vei i forhold til korteste vei til mål - så kan du hive ut anker i påvente av vind. Ikke særlig aktuelt kanskje, men likevel en mulighet.

Vedtektene er forøvrig preget av mange detaljer på utstyr og rigg, samt materialvalg. med den hensikt at båtene skal være så like hverandre som mulig. Når BB11-klubben for noen år siden gikk gjennom vedtektene på nytt - ble mange skrog målt på bredde, lengde osv. Det viste seg at nøyaktigheten var mye bedre enn vi trodde - det skiller ikke mange centimetre på lengden og bredden mellom de forskjellige båtene. Derved var styrets konklusjon; en BB er en BB!

Så dersom du har noen detaljer du er i tvil om - sjekk vedtektene eller ta kontakt  så hjelper vi deg.. Så blir det riktig - med en gang :-)

 

Du kan bli bedre kjent med å lese våre fullstendige vedtekter her. Lykke til

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

Bli med å seile NM!

May 16, 2017

1/1
Please reload

Siste innlegg