top of page

Alt om å delta i et Norgesmesterskap!

På denne siden ønsker vi å gi deg den informasjonen du behøver for å vite hva som kreves for å delta eller arrangere et NM i BB11.

 

Et NM er høytydelig i den forstand at det er et idrettsarrangement og det deles ut medaljer - resultatlister føres og bevares nasjonalt. Klassen kan ikke i dag kalles toppidrett, men det er likevel ikke flaks som gjør deg til vinner av et NM. Det er ofte mange erfarne seilere som preger toppen av resultatlista.

 

Krav til båten

BB11-klubben har vedtekter (som er et krav i forhold til NM). Disse vedtektene har en felles internasjonal mal og er reativt omstendelige. Stramme vedtekter gjør forholdene mest mulig like for seilerne. Den viktigste regelen er å ikke utnytte smutthull i vedtektene som kan gi deg konkurransefordel.

Alle båter som deltar i et NM vil kunne bli sjekket utstyr, målemerker osv.

 

Krav til arrangør:

Et NM har egne nasjonale regler som skal følges. I tillegg kan klasseklubben komme med sine innspill/justeringer. Arrangørklubben lager seilingsbestemmelser.

 

Egenerklæring

Arrangøren vil gjerne fraskrive seg noe ansvar og du blir derfor bedt om å fylle ut et egenerklæringsskjema ved påmelding. Det kan du gjerne gjøre før du ankommer slik at du slipper å finne opplysningene ved registrering til NM.

Lisens

Nå kreves det at alle deltakende seilere løser personlig lisens. For start i NM kan enkeltlisens løses for 215,-. Årslisens 400 kroner.

Medlemskap i seilforening.

Påmeldingsopplysningene blir sjekket mot foreningens medlemsregister. Skriv gjerne ut en kvittering for betalt medlemskap som du kan forelegge arrangør ved registrering.

Sikkerhetskontroll

Det vil bli utført stikkontroll på sikkerhetsutstyr ombord under arrangementet.

Ombord skal det være:

1. Dregg med tau (Dregg 8 kg tau 20 meter 10 mm)

2. Pøs/bøtte (Minimum 7 liter)

3. Flytevester

4. Tette skott - og/eller oppdriftsmidler (Det beste vil være oppdriftsmidler. Gjerne noe oppblåsbart som kan henges oppunder dekk). Tester viser at det ikke skal så veldig mye oppdrift til for å holde en BB11 flytende.

 

Lisens

Nytt fra 2015. Nå kreves det at alle deltakende seilere løser personlig lisens. For start i NM kan enkeltlisens løses for 200,-.

 

Båtforsikring

Det kreves at alle deltakende båter har forsikring. Dette skal framlegges ved påmelding/registrering.

 

 

 

bottom of page